NEW!!     Kavli - Some like it HOT!

Sýry Kavli nyní nabízíme i ve speciálni edici pro milovníky ostřejších chutí. 
 

KAVLI HOT Jalapeno 

Cena:             Kč  139
Dostupnost:   ANO, SKLADEM POSLEDNÍCH PÁR KUSŮ
 
Složení: TVRDÝ SÝR (58 %), voda, jalapeño (6 %), tavicí soli (E339, E452), konzervanty (E202, E234). Sýr je pasterizován. Obsahuje mléko. Hmotnost 250g.
 
Nutriční hodnota na 100 g

Energie (kcal) 190 kcal, Energie (kJ) 800 kJ, Tuky 14 g, Z toho nasycené tuky 9 g, Sacharidy 0,8 g, Z toho cukry 0,3 g, Bílkoviny 15 g, Sůl 3,4 g

 

 

 

KAVLI Strong Sriracha 

Cena:             Kč  139
Dostupnost:   ANO, SKLADEM POSLEDNÍCH PÁR KUSŮ
 
Složení: 

SLOŽENÍ: TVRDÝ SÝR (58%), voda, tavicí soli (E339, E452), směs koření sriracha 2% (maltodextrin, cukr, kajenský pepř, extrakt z bílého vína, aroma, extrakty koření (česnek, paprika, chilli)), konzervanty (E202, E234). Obsahuje mléko. Hmotnost 250g.

Nutriční hodnota na 100 g
Energie (kcal) 190 kcal, Energie (kJ) 800 kJ, Tuky 14 g, Z toho nasycené tuky 9 g, Sacharidy 1,7 g, Z toho cukry 0,6 g, Bílkoviny 15 g, Sůl 3,4 g

 

KAVLI Smokey Chipotle 

Cena:             Kč  139
Dostupnost:   ANO, SKLADEM POSLEDNÍCH PÁR KUSŮ
 
Složení: TVRDÝ SÝR (59 %), voda, paprika (5,3 %), chilli (3,9 %), sůl (E339, E452), konzervant (E202, E234), chipotle (0,2 %), kajenský pepř, sůl, cukr. Obsahuje mléko. Hmotnost 250g.

 

Nutriční hodnota na 100 g
Energie (kcal) 190 kcal, Energie (kJ) 800 kJ, Tuky 14 g, Z toho nasycené tuky 9,1 g, Sacharidy 0,6 g, Z toho cukry 0,4 g, Bílkoviny 15 g, Sůl 3,4 g

 

 

Chipotle (čti čipotle) nebo také chilpotle je výraz pocházející z jazyka nahuatl a znamenající uzená chilli paprička. Je to vyuzená a vysušená paprička jalapeño, která se používá především v mexické kuchyni a v kuchyních, jež jí jsou inspirovány, jako je například Tex-Mex. V jejich chuti se pálivost původních papriček spojuje s uzenou příchutí dýmu.

Sriracha je typ pálivé nebo chilli omáčky vyrobené z pasty chillilihového octačesneku, cukru a soli.
Thajsku se Sriracha často používá jako dip, zejména při pojídání mořských plodů. Ve vietnamské kuchyni se Sriracha objevuje jako koření pro phở a smažené nudle, v omáčkách a jako dip pro jarní závitky (chả giò).
Sriracha se také přidává do polévky, ochucují se s ní vajíčka a hamburgry. Vyskytuje se i v džemech a lízátkách. Je součástí koktejlů a existují i bramborové lupínky s příchutí Sriracha. Původ omáčky je nejasný. Pravděpodobně vznikla v thajském městě Si Racha (nebo Sri Racha) ve 30. letech 20. století podle receptu hospodyňky jménem Thanom Chakkapak.