Norský hnědý sýr
Brunost (doslova „hnědý sýr“, také nazývaný jako mysost, švédsky mesost) je norský sýr. Vyrábí se dlouhým vařením směsi syrovátky, mléka a smetany. Původně se vyráběl pouze ze syrovátky, smetana se do výroby začala přidávat až v 18. století. Používá se jak kravské mléko, tak kozí mléko. Svou typicky nahnědlou barvu a nasládlou chuť tento sýr získává díky karamelizaci mléčného cukru během dlouhého vaření. Existuje více variant tohoto sýru, hlavními jsou gudbrandsdalsost vyráběný z 24 procent kozího mléka a ze 76 procent kravského mléka, a geitost z čistě mléka kozího.
Gudbrandsdalen 
Složení: Syrovátka, pasterizované KOZÍ MLÉKO, pasterizovaná SMETANA, pasterizované KRAVSKÉ MLÉKO.
Nutriční hodnota na 100 g
Energie (kcal) 448 kcal / 1869 kJ, Tuky 29 g, Z toho nasycené mastné kyseliny 19 g, Sacharidy 35,8 g, Z toho cukry 30,7 g, Bílkoviny 11 g, Sůl 0,7 g
Nůž na krájení sýra 
Nůž na sýr černý 22cm
Klasický nerezový nůž na sýr s robustní a ergonomickou plastovou rukojetí. Tenká čepel s dobrou poddajností a funkcí i po dlouhodobém používání.
Barva: Černá Velikost: 22 cm
Materiál: Nerezová ocel/plastová rukojeť
Lze mýt v myčce: ANO