Kaviár z tresky
Kalles Original
Cena: Kč 129
Dostupnost: ANO, SKLADEM
Složení: Kaviár - jikry z tresky (52%), řepkový olej, cukr, bramborový škrob, rajčatová pasta, sůl, konzervační látka (sorbát draselný), antioxidant (kyselina askorbová).
Výživové hodnoty na 100 g výrobku: energie 1650 kJ / 400 kcal, tuky 33 g (z toho nasycené tuky 2,5 g), sacharidy 16 g, protein 9,5 g.
Alergeny: ryby.
Váha: 300 g
Skladování: uchovávejte při teplotě do + 8 ° C.
Kaviár jemně zauzený ICA
Cena: Kč 99
Dostupnost: ANO, SKLADEM
Složení: Kaviár - jikry z tresky (52%), řepkový olej, cukr, bramborový škrob, rajčatová pasta, sůl, konzervační látka (sorbát draselný), antioxidant (kyselina askorbová).
Výživové hodnoty na 100 g výrobku: energie 1750 kJ / 420 kcal, tuky 37 g (z toho nasycené tuky 2,5 g), sacharidy 13 g, protein 9,3 g.
Alergeny: ryby.
Váha: 250 g
Skladování: Uchovávejte při teplotě do + 8 ° C.
Rybí kaviár, v našem českém pojetí se jedná spíše o roztíratelnou rybí pastu z jiker tresky, je nedílnou součástí švédské gastronomické kultury. Tento kaviár si děti (a pak samozřejmě i dospělí) ve Skandinávii rádi natírají na pečivo (obvykle chléb nebo toastový chléb) a jedí k snídani nebo jako snack během dne.
Vyrábí ze solených tresčích jiker s přidáním cukru, řepkového oleje a koření. Zdraví prospěšné složení tohoto doplňku stravy je zřejmé: vysoký obsah bílkovin a omega 3 mastných kyselin je ochranou proti kardiovaskulárním příhodám, blahodárně působí na celkový stav oranizmu a významně tak příspívá delší době dožití.
Receptura se zrodila už v roce 1954. Brzy se produkt etabloval na místním švédském trhu a následně se stal ikonickým skandinávským produktem i v mezinárodním měřítku.
Kalles Kaviar si uchoval svůj design na tubách od doby svého uvedení na trh: zobrazuje syna ředitele výrobního závodu, Carla Amelna. I v tom lze spatřovat sílu tradice.
Rádi bychom Vám zprostředkovali nejen zážitek z klasického Kalles Kaviar Original, ale i z kaviáru jemně zauzeného (privátní značka).
Ať již zvolíte ten či onen, vězte, že je to dobrá a zdravá volba.